У Житомирі козуля, яку врятували перехожі, житиме в контактному зоопарку

14.01.2021

13 січня у Житомирі козулю, яку 3 січня врятували перехожі, привезли жити в контактний зоопарк Поліського національного університету. Для тварини приготували окремий вольєр.

Про це Суспільному розповіла заступниця декана з навчальної роботи технологічного факультету Поліського національного університету Діна Лісогурська. За її словами, перш ніж прихистити козулю в себе зважили усі “за” і “проти”:

“Одним із “проти” було те, що зоозахисники будуть звинувачувати нас у тому, що ми утримуємо дику тварину. Але я думаю, що завдяки телебаченню та соцмережам, оце “проти” – відпадає, тому що ми зробили добру справу – прихистили дику тваринку, яка не може жити у дикій природі. Сподіваємося, що принаймні чверть століття, адже саме стільки можуть жити козулі в неволі, вона радуватиме відвідувачів нашої контактної ферми”.

Завідувач лабораторії тваринництва Поліського національного університету Володимир Ткачук каже, що у контактному зоопарку наразі знаходиться семеро свійських кіз, але жити разом з козулею Масею вони не можуть, тому для дикої тварини підготували окремий вольєр:

“Так, вольєр окремий. У ньому підстилка з соломи, миска з водою. Воду будемо міняти постійно. Ми її наразі підігріваємо, оскільки мінусова температура. Також тут розташована годівниця для грубих кормів, переважно для сіна. Ці умови придатні для перебування дикої козулі”.

Молоду козулю Масю на залізничній колії поблизу вокзалу знайшла житомирянка Ірина Анікеєва:

“Десь о 08:00 ранку 3 січня я йшла на роботу. Перейшла залізничні колії, вийшла на дорогу і побачила, що із-за складених рельсів і шпал вийшла якась тваринка, розвернулася і пішла за мною. Іде і ще такі звуки видає “е-е-е”. Як мале дитя просить. Ну і ми разом з нею помалесеньку прийшли сюди, до Епіцентру на парковку, прямо підійшли до службового входу. Я йду і вона ззаду. Прийшли до службового входу, прямісінько попрямувала у приміщення. Там вона у нас походила трохи. Для усіх це було диво велике. Потім начальник зателефонував своїм знайомим та якимись чином ми вийшли на єгеря”.

У подальшому козулю Масю доглядав житель села Мамрин Юрій Нетребенко. Чоловік розмістив тварину у вольєрі на своєму приватному обійсті:

“Вона у нас пробула неділю. Третього січня вона до нас потрапила, і тоді ж було вирішено, що ми її передамо або до зоопарку, або до зооферми, оскільки у дикій природі вона не зможе вижити”.

newday.org.ua