У Житомирській області з 1 квітня заборонено ловити рибу та раків

20.03.2019

З 1 квітня 2019 року вступає заборона на вилов у водних об’єктах Житомирської області водних біоресурсів – риби й раків.

Про це  повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

“УВАГА: НЕРЕСТ! Управлінням Державного агентства рибного господарства у Житомирській області видано Наказ № 15-у «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2019 році».
Відповідно до наказу забороняється вилов водних біоресурсів у такі строки:
– на річках та їх притоках: з 01 квітня до 20 травня;
– на водосховищах та ставках: з 01 квітня до 10 червня;
– у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів: з 01 квітня до 30 червня”, – йдеться у повідомленні.
Забороняється всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні Управлінню Державного агентства рибного господарства у Житомирській області з 01 квітня до 20 червня та з 15 липня до 05 вересня, під час виношування ікри, личинок, а також першої і другої линьок.

Забороняється в терміни, вказані вище, пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області. Крім цього, забороняється в нерестовий період на акваторії водосховищ і річках проводити гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, добування будівельних матеріалів.

Забороняється суб’єктам господарювання всіх форм власності, в тому числі, суб’єктам енергетики різкі коливання рівня води у рибогосподарських водних об’єктах. Рівень води у рибогосподарських водних об’єктах має бути достатнім для забезпечення природного відтворення та життєдіяльності гідробіонтів.

На період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом.

Виходячи з цього, кожен рибалка повинен заздалегідь ознайомитися з Правилами спортивного і любительського рибальства, щоб випадково не стати порушником.

Порушення правил рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів, так і притягненням до адміністративної відповідальності.

Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 170 грн., за грубе порушення правил рибальства – від 340 до 680 грн.
Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області просить кожного громадянина свідомо прийняти участь по збереженню рибних запасів в нерестовий період і своєчасно повідомляти про вилов чи знищення водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову, електроструму, вибухівки на телефони «гарячої лінії» (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.

Читайте також: У лютому на Житомирщині подорожчала риба та цукор.

newday.org.ua

54278809_304907100197495_4033659681825095680_n