У минулому році комунальний громадський транспорт Житомира перевіз на 20% менше пасажирів

22.03.2023

За інформацією комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради у 2022 році електротранспортом та автомобільним комунальним транспортом перевезено 30,4 млн осіб, що менше на 21,2%, ніж у 2021 році.

Про це йдеться в оприлюдненому проєкті рішення сесії про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2022 рік.

Міським електротранспортом скористались 28,2 млн осіб. У порівнянні з минулим роком обсяги перевезень тролейбусами зменшились на 17,9%, трамваями – на 42,8%. Електротранспортом перевезено 63,1% пільгових категорій осіб від загального обсягу перевезень пасажирів».

Автомобільним комунальним транспортом перевезено 2,2 млн осіб, що на 18,9% менше, ніж у 2021 році.

Наголошується, що зменшення обсягів перевезення пасажирів обумовлено запровадженням воєнного стану, зменшенням кількості електротранспорту на маршрутах та запровадженням заходів щодо обмеженого використання електроенергії внаслідок обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури України російською федерацією під час дії воєнного стану.

У громаді функціонує розвинена мережа міського пасажирського транспорту, що включає 18 автобусних маршрутів, 13 тролейбусних та 1 трамвайний маршрут.

Перевезення пасажирів здійснювались 65 тролейбусами, 6 трамваями, 14комунальними автобусами та 130 приватними автобусами.

Зауважимо, що у звіті про виконання програми відсутня інформація про кількість пасажирів, перевезених автобусами приватних перевізників.

newday.org.ua