У Коростенському районі викрили нелегальну пилораму

09.09.2020

Поліцейські мають обґрунтовані підозри щодо причетності місцевого підприємця до незаконної вирубки лісу у Коростенському районі. З пилорами вилучено необліковану деревину та обладнання для її обробки. 

Увечері 8 вересня під час профілактичного відпрацювання дільничні поліцейські Коростенського ВП ГУНП виявили порушення на приватному підприємстві з обробки деревини, розташованому в одному із сіл. 

Працівники слідчо-оперативної групи, які розбирались на місці події, задокументували порушення облікових норм лісообігу. На пилорамі були наявні соснові лісоматеріали – як сировина (колоди), так і готова продукція (бруси та дошки). Однак жодних документів щодо походження деревини на підприємстві не виявилось. Відтак ліс та обладнання для його обробки правоохоронці вилучили.

Як повідомив начальник Коростенського відділу поліції Дмитро Гаращенко, наразі фахівці екологічної служби та лісової охорони встановлюють суму завданих збитків. За результатами буде вирішено остаточну правову кваліфікацію події.  

Читайте також: На Овруччині працювала нелегальна пилорама

newday.org.ua