У Коростені затримують виплати субсидій 

14.04.2021

На початку кожного місяця на карткові рахунки коростенців надходили кошти за державні соціальні допомоги – субсидії та пільги. Цього місяця коштів все ще немає, а місцеве управління праці говорить про борг Міністерства соціальної політики перед управлінням праці Коростеня у сумі 9 мільйонів гривень.

Як наголошують в місцевому управлінні праці, затримка виплат пільг та субсидій відбувається по всій країні. Механізм виплат простий: кошти з рахунків Міністерства соціальної політики надходять на рахунки управлінь праці та соціального захисту, а далі – людям на карткові рахунки.

Начальник Коростенського управління праці та соціального захисту населення Ігор Єсін підтверджує інформацію, що в квітні виникла заборгованість державою.

–Навіть до п’ятниці, 16 квітня, кошти не надійдуть на рахунки управління праці, – каже Ігор Єсін.

Також він повідомив, що нині ведуться перемовини з ОДА щодо профінансування виплат до 20 квітня, аби люди могли розраховуватися за комунальні послуги. Але якщо жителі несвоєчасно розрахуються за послуги ЖКГ, фінансування пільг та субсидій через заборгованість не припинятиметься, адже така ситуація склалася саме через державний борг.

Загалом, на березень у Коростені 13-ти тисячам пільговиків та субсидіантів повинні виплатити в загальному 13 млн грн державних коштів. 4 млн грн – вже профінансовано, 9 млн грн – борг Міністерства соціальної політики перед управлінням праці Коростенської громади.

Олеся Дейнега 

Читайте також: У Коростені відновлюють маршрут до дачних масивів

newday.org.ua