У Коростені затримано юнака, який намагався доправити у виправну колонію наркотики

27.05.2019

За правопорушення 17-річному хлопцеві може загрожувати від 6 до 10 років позбавлення волі. Поліцейські закликають батьків роз’яснювати дітям небезпеку участі у сумнівних авантюрах.

До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення з місцевої виправної установи про затримання парубка, який перекинув через паркан пакуночки з невідомою речовиною.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Затриманим виявився 17-річний місцевий житель. Під час поверхневого огляду у нього виявили пачку з-під цигарок, в якій знаходився поліетиленовий згорток із подрібненою рослинною масою. Також із території забороненої зони колонії поліцейські вилучили ще 2 пакунки, що хлопець встиг раніше перекинути. Всередині одного з них виявили рослинну масу, в іншому – білу кристалічну речовину.

Попередньо, у пакунках містилися наркотичні речовини. Відтак усе виявлене поліцейські вилучили та підготували відповідне клопотання до суду щодо направлення його на експертне дослідження.
  
 Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Відповідно до законодавства збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

«Шановні батьки! Поліцейські закликають вас приділяти дітям максимум уваги. Знаходьте час для спілкування з ними, цікавтеся їх інтересами, вподобаннями, знайомтеся з їх друзями, беріть участь у їх житті. Аби уникнути неприємностей, контролюйте місце знаходження дітей, їх оточення та коло спілкування.

Застерігайте їх від необдуманих вчинків та закликайте до обачності. Зауважте, що сумнівні афери, на які штовхають підлітка «за компанію», для «перевірки сміливості», задля легкого заробітку тощо, можуть закінчитися неприємностями і навіть непоправною бідою», – каже прес-офіцер Коростенського відділу поліції Олена Волковська.

За інформацією Коростенського відділу поліції

Читайте також: На Житомирщині поліція розпочала операцію «Мак-2019».

newday.org.ua

f3d781358b8d72730a9c4b744410ee2a