У Коростені відбулася регіональна краєзнавча конференція

11.04.2019

У Коростені відбулася регіональна краєзнавча конференція, присвячена 100-річчю подій Української революції 1917– 1921 років.

5 квітня у конференц-залі палацу культури Коростеня зібралися історики, науковці, представники туристичної галузі, посадовці, краєзнавці, керівники краєзнавчих музеїв Коростеня, Олевська, Малина, Овруча, Житомира, бібліотекарі, представники Всеукраїнської просвітницької ініціативи  «Патріотичні екскурсії по Україні», педагоги та багато інших – разом 30 учасників, аби взяти участь в регіональній науковій  краєзнавчій конференції, яка була присвячена 100-річчю подій Української революції 1917–1921 років.

  Промовці виступали з цікавими доповідями та розповідали присутнім про ті події, які відбувалися на Житомирщині під час Української революції, зокрема і в районах поліського краю.

Учасники конференції, підсумувавши, зазначили на необхідності  посилення роботи з питань дослідження історії Української революції 1917–1921 років на території Житомирщини та популяризації їх значення для сучасного українського суспільства.

Освітянам потрібно продовжувати залучати учнівську та студентську молодь до історико-пошукових заходів, а представникам музейної, бібліотечної справ та громадських організацій продовжувати проведення тематичних історико-просвітницьких заходів, спрямованих на патріотичне виховання молоді.

Представникам туристичного активу Житомирської області варто звернути особливу увагу на організацію, розробку та впровадження туристичних маршрутів, спрямованих на пізнання історії рідного краю, зокрема подій Української революції 1917–1921 років, а також проведення патріотичних екскурсій тощо.

Учасники конференції цього дня також відвідали визначні місця Коростеня, зокрема побували в краєзнавчому музеї міста та насолодилися краєвидами парку «Древлянський» – родзинкою цього древлянського краю.

Олеся Дейнега

Фото: korosten-rada.gov.ua

Читайте також: У Коростені пройшов «Ярмарок кар’єри».

newday.org.ua

dsc-0651