У Коростені затримали підозрюваного у нанесенні смертельних травм 60-річній жінці

27.01.2020

25 січня у приватному будинку райцентру було виявлено тіло місцевої жительки із ознаками насильницької смерті. Поліцейські затримали 21-річного підозрюваного у нанесенні жінці тяжких тілесних ушкоджень. Триває досудове розслідування.

Удень 25 січня до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від жителя райцентру про виявлення в сусідньому будинку тіла загиблої жінки.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Під час огляду правоохоронці з’ясували, що на тілі 60-річної жінки є численні тілесні ушкодження. У подальшому під час судово-медичної експертизи було встановлено, що вони й стали причиною смерті.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Поліцейські з’ясували, що загибла тимчасово проживала у будинку 65-річної жительки райцентру, яка хворіє та потребуває стороннього догляду. Попередньо, 25 січня до її оселі прийшли двоє місцевих молодиків, які разом з жінками вживали спиртне. Під час застілля між загиблою та одним з гостей виник конфлікт, у ході якого чоловік побив жінку та втік.

Правоохоронці розшукали підозрюваного цього ж дня.

Це 21-річний житель району, який перебував у нетверезому стані (1,8 проміле). Свою причетність до злочину він визнає, – розповів начальник Коростенського ВП Валерій Столяр. – Причину конфлікту чітко назвати хлопець не може, посилаючись на сильне сп’яніння.

Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі оголосили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Відповідно до чинного законодавства умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Читайте також: На Коростенщині чоловік сильно побив власну матір

newday.org.ua