У Коростені пенсіонерам видають пільгові талони на проїзд

26.12.2019

У Коростені Управління праці та соціального захисту населення розпочало видачу пільгових талонів на проїзд у громадському транспорті на 2020 рік. Це стосується пенсіонерів, яким 70 і більше років та розмір доходу не перевищує 2940 гривень.

Квитки видаються на 4 місяці з січня по квітень 2020 року. Використовують їх при умові, якщо 1 пільгове місце в автобусі вже зайняте. Ліміт 16 талонів на місяць для однієї особи, пишуть Новини Житомира. 

“Продовжується видача талонів на наступний рік, талони будуть видаватися на 4 місяці з січня по квітень включно. Умови видачі талонів трошки змінились в зв’язку з тим, що змінилася соціальна податкова пільга. Тепер, дохід не повинен перевищувати 2940 гривень, а вік залишився той же 70 та старше. Талони всі різного кольору, щоб люди трошки не плуталися, вони підписані на них всі данні є, тобто січневий талон використати в січні, лютневі в лютому, бо вони не переходять на наступний місяць” – розповідає Алла Степаченко головний спеціаліст Управління праці та соціального захисту населення.

За листопад та грудень 2019 року видано близько 800 талонів, на сьогодні надруковано вже 1000 екземплярів. Загалом по місту таких осіб, які мають право на пільгові талони майже 3000 осіб. Але як зазначають спеціалісти не усі цим правом користуються.

«Людина, якщо заходить у міський транспорт надає водію 1 талон і 3 гривні за проїзд. Це не безкоштовні талони це 50% знижки. На даний час ми знаємо, що це буде по квітень, далі як буде то буде додаткове оголошення. Взагалі почали видавати талони з листопада 2019 року» – додає Алла Степаченко.

Варто зазначити, що перевезення пасажирів у місті Коростені здійснюється приватними перевізниками в режимі маршрутного таксі, так як транспорт загального користування або соціальний транспорт, яким здійснюється 100 відсоткове забезпечення усіх категорій пільгових пасажирів, у місті відсутній.

З метою забезпечення пільгового перевезення пасажирів у міському транспорті, в зв’язку з тим, що з Державного бюджету відшкодування коштів за безкоштовний проїзд пільгових категорій населення проводиться в обмеженому розмірі, в місті Коростені прийнятий наступний порядок перевезення пільгових пасажирів:

– визначено 1 пільгове місце в транспортному засобі для безкоштовного проїзду пенсіонерів, інвалідів 1 та 2 груп та інших категорій пільгових пасажирів;
– учасники ліквідації аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорій, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 категорії та потерпілим дітям, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою перевозяться за талонами, кількість яких відповідає кількості поїздок на місяць відповідної категорії;
– учасники бойових дій та інваліди Великої Вітчизняної війни, інваліди по зору 1 групи перевозяться безкоштовно та без обмежень.

Фото: zt-news.org.ua

Читайте також: У Коростені розчищають річку Уж

newday.org.ua