У Коростені кінолюбителі завітали на Фестиваль вуличного кіно

14.09.2021

У День українського кіно, 11 вересня, у Коростені пройшов мегакрутий захід, який зібрав всіх шанувальників українського кіно в парку «Древлянський». У суботу в Коростені вперше відбувся Фестиваль вуличного кіно. Захід пройшов за підтримки спонсорів, серед яких –  компанія АЗК UPG.

Пообіді у парку «Древлянський» було дуже людно. Дітлахи на території «Шаленої панди» переглядали дитячі фільми, розважалися, ласували смаколиками. Тут проходила конкурсна програма «Дитяче кіно», а також майстер-класи акторської майстерності. Працювали аніматори. А фільм «Фокстер і Макс» полонив дітей своїми диво-пригодами.

Загалом конкурсна програма фестивалю складалася з 3-х частин: короткого метру, аматорського кіно та дитячого кіно. Тож, у парку діяло три локації. Була і позаконкурсна програма, де показували кілька повнометражок.

Окрім території «Шаленої панди», був головний майданчик неподалік сцени та парковий майданчик на траві.

На парковій локації на кріслах-мішках всі охочі протягом дня могли переглянути документальний фільм «Північ АТО», режисером якого є Дмитро Січень, який наразі проживає в Коростені. Також тут проходила конкурсна програма «Короткий метр» та аматорського кіно, транслювався фільм «З України до Голівуду».

Найгарячіше було на головному майданчику, де яскраво завершила фестивальний вечір своїм музичним виступом під святковий феєрверк відома українська співачка Марійка Бурмака.

Саме на цій центральній локації проходила конкурсна програма «Короткий метр», був показ фільму «Княгиня Ольга», виступ хору Верьовки та перегляд фільму «Хор Верьовки NOW».

Цікавинками фестивалю стала зустріч із Спілкою молодих кінокритиків молоді Коростеня, яка пройшла в палаці культури, а також показ фільмів короткого метру для дорослих.

Відгуки в соцмережах про кінофестиваль показали, що така мистецько-культурна подія в Коростені сподобалася всім, зокрема, її цікавий невимушений формат і зустріч з відомими кіномитцями. Тож, всі з нетерпінням вже чекають другий Фестиваль вуличного кіно у Коростені.

Організатори фестивалю дякують коростенцям, які долучились до події. А спонсорам і партнерам –  за допомогу в реалізації масштабного проєкту.

 Гран-прі на фестивалі отримали: 

Гран-прі за кращий короткометражний фільм: “Фаза” режисера Миколи Засеєва (Nickolay Zaseev).

Гран-прі за кращий аматорський фільм: “Пакєт” режисера Максима Мельника.

Гран-прі за кращий дитячий фільм: “Історія України за 5 хвилин” режисера Олександра Даниленка.

Олеся Дейнега 

Читайте також: У Коростені відбувся Фестиваль дерунів

newday.org.ua