У Коростені чоловік складає із сірників десятиметрову модель залізничного локомотива

10.12.2020

Сорокарічний житель Коростеня Віктор Шуляренко виготовляє модель залізничного локомотива із сірників, довжина якого становитиме 10 метрів. За словами чоловіка, цей виріб буде найдовшим у світі, тому зможе претендувати на занесення до Міжнародної книги рекордів Гіннеса.

Коростенець Віктор Шуляренко 29 років створює макети залізничного транспорту із сірників. Займатися цим почав ще зі школи, з 1991 року. Каже, що зацікавився цією справою, коли побачив у сусідки макет церкви, зроблений із сірників. Завдяки цьому хобі Віктор Шуляренко двічі став рекордсменом України. Один з останніх рекордів здобув за виготовлення моделей локомотиву і вагонів довжиною 1 метр 91 сантиметрів.

Зараз Віктор працює над виготовленням локомотиву довжиною у 10-12 метрів – розраховує, що ця робота дозволить йому стати рекордсменом Книги рекордів Гіннеса:

“Готую кабіну, це кімната відпочинку, ще двері – вони будуть відчинятися. Це все вже в мене в голові, ці ідеї”

Майстер каже, що усі свої роботи він виготовляє з реальних моделей залізничного транспорту, також підглядає ідеї оздоблення і деталізації з різних журналів. Свої вміння хоче передавати школярам, але діти мають бути від 10 років і старші, бо виконання такого виду роботи потребує старанності і вміння розбиратися в матеріалах для моделей.

Дар’я Самаріна

Читайте також: Колишній млин на Житомирщині перетворили на елемент комплексу відпочинку

newday.org.ua