У двох приватних оселях на Малинщині сталися пожежі

30.12.2021

29 грудня о 15:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку в с. Нові Вороб’ї Малинської територіальної громади Коростенського району. Про це рятувальників сповістила власниця помешкання. Упродовж доби літня жінка опалювала дім грубою і почула тріскотіння в стелі, а коли вийшла на подвір’я, то побачила дим, що виходив з горища.

По прибуттю вогнеборців до місця виклику з горища продовжував йти дим. Стрімкого поширення вогню не спостерігалося. Силами бійців ДСНС о 16:15 пожежу локалізовано та о 17:20 – ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події вогонь встиг знищити лише 10 кв. м перекриття оселі окремими осередками. Подальшого розповсюдження полум’я рятувальники не допустили.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 4 чоловіки особового складу на 1 пожежному авто. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення.

Ймовірно через аналогічну причину тієї ж доби виникла ще одна пожежа в приватній оселі у с. Квітневе Малинської територіальної громади. Господарі вчасно виявили загоряння та сповістили про це рятувальників. Трохи більше години знадобилося бійцям ДСНС для ліквідації пожежі. Вогонь устиг знищити лише 3 кв. м стіни навколо печі.

Загалом упродовж минулої доби зареєстровано 11 пожеж в різних районах області. Внаслідок усіх загорянь загиблих та травмованих не виявлено. Наразі остаточні причини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

newday.org.ua