У Житомирській області поліцейські спіймали двох місцевих жителів, які крали ліс

04.01.2023

3 січня правоохоронці викрили двох молодиків у незаконній порубці лісу поблизу с. Старого Любара. А в Ємільчинській громаді затримали автомобіль з лісоматеріалом без документів на вантаж. В обох випадках розпочато перевірки.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«На території області тривають посилені заходи поліцейських із попередження, виявлення та припинення правопорушень, у тому числі у природозахисній сфері. Минулої доби дільничні офіцери відділення поліції №1 (Любар) Житомирського райуправління у лісосмузі поблизу с. Старого Любара виявили двох парубків, які вантажили в автомобіль «Renault Trafic» зрубані дерева акації та ясену. Як з’ясувалось, обидва молодики – місцеві жителі, віком 21 та 20 років», – йдеться в повідомленні.

Цього ж дня в одному із сіл Ємільчинської громади поліцейські сектору реагування Новоград-Волинського райвідділу зупинили автомобіль «ГАЗ». У вантажівці перевозились березові колоди, а за її кермом перебував 52-річний житель смт Ємільчиного. Однак жодних документів на деревину він не мав.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи. Автівки з деревиною були вилучені для встановлення всіх обставин.

Законодавством незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу (ст. 246 КК України) карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

newday.org.ua