У Бердичівській громаді за три місяці безпритульні собаки покусали понад 60 людей

05.05.2022

За три місяці до травмпункту Бердичівської міської територіальної громади звернулися понад 60 людей, яких покусали безпритульні собаки. Очільник громади Сергій Орлюк розповів Суспільному, що наразі у громаді не можуть знайти ефективне рішення ситуації з безпритульними собаками.

Бердичівлянка на ім’я Валентина вже понад рік щоранку підгодовує безпритульних собак. Те, що вона робить, подобається, з її слів, не всім.

“Якось йшла була сусідка. Каже мені: “Чого ти тут їх підгодовуєш? Цей собака кидається на нас”. Кидається? Фроська? Такого не може бути”, – говорить Валентина і додає, що жодного разу не бачила, щоб собаки проявляли агресію до людей. Втім, погоджується, що це не стосується тварин, бо тиждень тому безпритульні пси загризли кота.

Ще одна бердичівлянка Ірина каже, що безпритульних собак у місті стало дуже багато – кусали вони і її, і її чоловіка.

“Сам факт, що вони кидаються на людей і бігають зграями – то ще не дуже страшно, а от за маленьку дитину ми дуже хвилюємося”, – розповідає Ірина.

Лікарі травмпункту Бердичівської громади від коментарів на камеру відмовилися, але в розмові з журналістами Суспільного сказали, що за останні три місяці за допомогою до них звернулися понад 60 людей, які постраждали від укусів собак: 58 дорослих і п’ятеро дітей.

Сергій Орлюк каже, що у громаді продовжують шукати рішення щодо ситуації з безпритульними собаками

Безпритульних собак у громаді близько пів тисячі. Притулку для них у місті немає. За словами міського голови Бердичева Сергія Орлюка, нині міська рада шукає компанію, яка займалася б відловом собак на вулицях міста.

“Ми маємо проблеми з відловом. Скільки не писали, скільки не шукали – немає людей, які готові це робити. І з тюрми брали людей – будь ласка працюйте, аби лиш зробили. А те, що пропонують інші організації, то там ціна питання – 1500 гривень за собаку. Багато це чи мало? Посудіть самі”, – каже Сергій Орлюк і додає, що міська влада продовжить шукати рішення, але поки ситуація лишатиметься такою, як є.

newday.org.ua