У 14 областях школи продовжують освітній процес дистанційно

11.04.2022

У 14 областях усі школи продовжують освітній процес дистанційно. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. У решті областей діти також переважно або навчаються дистанційно, або перебувають на канікулах.

Так, за інформацією міністра, в одній області частково організували дистанційне, змішане та очне навчання. У 4-х областях частково організували дистанційне навчання або продовжили канікули. У школах 3-х областей частково організований дистанційний процес або заняття призупинені. В одній області, де безпекова ситуація залишається напруженою, освітній процес призупинено. Крім цього, у школах однієї області продовжено канікули або призупинено навчання. Інформація про одну з областей відсутня через бойові дії в регіоні.

Загалом, станом на 7 квітня дистанційну форму навчання організували майже у 12 тисячах шкіл. До навчання повернулися близько 3,5 млн учнів, зазначив Шкарлет.

Міністр також нагадав, що тимчасово внутрішньо переміщені діти мають можливість долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання. Станом на 7 квітня кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, становила майже 71 тисячу учнів. Лідером серед областей залишається Львівська. Наразі майже 16 тисяч учнів із числа внутрішньо переміщених долучилися до навчання в школах області.

Щодо закладів дошкільної освіти

  • У 5-ти областях частина садочків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, а частина працює у звичному форматі.
  • У 9-ти областях деякі садочки використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, у деяких ЗДО створено чергові групи або продовжено очний формат навчання.
  • У решті областей наразі освітній процес не відбувається.