Третина вчителів початкових класів Житомирщини, які подавалися на сертифікацію, не пройшли її перший етап

10.04.2023

Третина вчителів початкових класів Житомирщини, які подавалися на сертифікацію, не пройшли її  перший етап. Із 56-ти вчителів початкових класів перший етап подолали 37 освітян.

Про це в ефірі Українського радіо Житомир розповів начальник управління Державної служби оцінювання якості освіти в Житомирській області Олексій Редько.

Другий етап сертифікації розпочався шостого квітня, полягає в заповненні анкети самооцінювання. В цьому році самооцінювання проводитиметься в онлайн режимі за допомогою інформаційно-аналітичної системи, спеціально розробленої Державної служби оцінювання якості освіти спільно з чеськими партнерами, каже Олексій Редько.

“Таким чином втручання людини в цей процес буде мінімальним. Система побудує діаграми по всіх компетентностях наших вчителів, і їм в особистий кабінет прийде розшифровка їхнього самооцінювання діяльності. Вони отримають для себе зворотній зв’язок, на які напрямки звернути увагу. Вони зможуть використовувати цей другий етап проходження сертифікації для подальшого вдосконалення також своєї діяльності”, – розповів представник Держслужби оцінювання якості освіти на Житомирщині.

Нині не всі із 66-ти територіальних громад Житомирської області мають сертифікованих вчителів молодшої школи. Найактивнішими залишаються Житомир, Звягель та Коростишів.

newday.org.ua