Володимир Арешонков звернувся до чорнобильців: «Треба разом наполягати на виконанні всіх зобов’язань, і я готовий співпрацювати»

02.05.2019

Сирени пожежних, хода медиків, хвилина мовчання, щемливі пісні та виступи… і квіти пам’яті – у Коростені 26 квітня біля Пам’ятного знаку Чорнобильської катастрофи пройшов мітинг-реквієм з нагоди 33 річниці аварії на ЧАЕС.

Участь у мітингу взяли небайдужі коростенці, представники влади міста та району, народний депутат України Володимир Арешонков,  французька благодійна делегація та ті, кому слово «Чорнобиль» найближче – ліквідатори.

– Цього дня ми згадуємо страшні трагічні дні аварії, все, що було опісля, говоримо слова шани і поваги на адресу тих наших земляків, які у перші дні були на самій станції, брали участь в ліквідації пожежі. Зараз багато говорять про те, як держава побудувала свою політику після аварії по відношенню до людей, багато критики, що звертали увагу більше на соціальний захист, а не на відбудову територій, що втратили час для розвитку, потенціалу нашого поліського краю. Можливо, в цьому є якийсь сенс… Але потрібно говорити про те, що відбувається сьогодні. Громадські організації абсолютно консолідовано, спільно,«підштовхуючи» нас, депутатів всіх рівнів,  до активної роботи по відстоюванню інтересів і соціальних прав чорнобильців. Навіть протягом цього місяця двічі у Києві проводились великі зібрання-акції, аби нагадати українському урядові про цей квітневий день і цю подію та потерпілих людей. Законодавча база необхідна є, щоб виконувати перед чорнобильцями ті зобов’язання, які має нести держава. Але коли 4 роки поспіль на виконання всіх програм закладається одна і та сама цифра –1,9 млрд., коли не звертається увага на рішення Конституційного  суду, не змогли знайти спільну мову з урядом по збільшенню фінансування чорнобильських програм, то така є правда…. Тому треба разом наполягати на виконанні всіх зобов’язань, і я готовий співпрацювати, – сказав Володимир Арешонков на мітингу.

До Пам’ятного знаку Чорнобильської катастрофи у Коростені лягли цього пам’ятного дня живі квіти – як дяка і шана тим, хто врятував світ від атомного монстра, віддавши своє здоров’я і життя.

Олеся Дейнега 

Читайте також: У Коростені обирали найкращі бізнес-проекти.

newday.org.ua

DSC_0069