Сонячна країна з великим серцем: як Італія допомагає Житомирщині

14.09.2022

Світ активно підтримує Україну. Житомиру та області вже з перших днів повномасштабної агресії росії активно допомагала низка італійських міст.

Про них розповів міський голова Сергій Сухомлин, передає Журнал Житомира.

«За ці пів року ми пересвідчилися, що Італія не просто сонячна країна, а країна людей з великим серцем», – каже мер міста.

Манербіо, Лено, Брешіа – це ті міста, які вже з перших жахливих днів повномасштабної війни організували збір продуктів, одягу та медикаментів.

Перевезенням допомоги займався один із житомирських перевізників, а італійська організація INBLU ФАБИО РЕГОЗА виступила гарантом.

Оскільки Житомир активно приймав вимушених біженців, гумвояж розподілявся містом.

«Частину – традиційно по четвергах відправляли, і продовжуємо це робити, на передову. Сьогодні вантаж доправляємо і на територію деокупованих міст та містечок. Після окупації люди виснажені фізично, морально, психологічно», – підкреслює Сергій Сухомлин.

Перші дні стали найстрашнішими. Місто нищили рашиські ракети та бомби, в небі літала ворожа авіація, гинули люди.

«Страшно було і під час Ковіду. Моторошно було від людських втрат обох країн. Агресія росії – це також хвороба. Хвороба, яка мала на меті знищити і Європу», – каже пан Сергій.

Мер підкреслив, що найкращими ліками від цієї хвороби є допомога світу, підтримка Європейської спільноти. Італійці показали себе справжніми друзями України, багато міст прихистило біженців, громадяни Італії постійно підтримують Житомир та Україну.

newday.org.ua