Софійка Науменко стала срібною призеркою Чемпіонату України зі спортивних танців на візочках

02.03.2021

У Києві пройшов Чемпіонат України  зі спортивних танців на візочках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дебютанткою стала і 10-річна коростенка Софійка Науменко, яка у вересні минулого року через страшну трагедію під потягом лишилася обох ніг. Софійка вдало виступила і зайняла друге місце в категорії «Юніори», ставши срібною призеркою серед дітей.

Не тільки Коростень, а й вся Україна вболівали за маленьку Софійку, яка за трохи більше ніж два місяці разом зі своїми тренерами підготували три танці на візочках.

У змаганнях взяли участь спортсмени Житомирської, Чернігівської, Дніпропетровської, Київської, Рівненської, Миколаївської, Донецької та Вінницької областей і міста Києва.

Танцювальний чемпіонат «Ритми Києва» ще більше додав сил та впевненості Софійці, і вона точно знає, що обов’язково стане на ніжки завдяки протезам, а також, що буде такою ж майстерною, як її нова подруга – Олена Чинка –  українська спортсменка, майстер спорту України і член збірної України зі спортивних танців на візках, яка цього дня отримала золоту медаль та перше місце серед жінок.

Олеся Дейнега

На фото: Софійка з Оленою Чинкою та мамою Оксаною

Читайте також: Володимир Арешонков подарував ноутбук Софії Науменко з Коростеня

newday.org.ua