СБУ затримала коростенця, який здавав інформацію для обстрілів Житомирщини

22.07.2022
Контррозвідка СБУ провела багатоходову спецоперацію на Житомирщині, в ході якої затримала агента головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ). Зрадником є мешканець Коростеня, який раніше працював на одному зі стратегічно важливих заводів. 
 
Зловмисник надавав своєму російському куратору дані у вигляді карти з прив‘язкою до місцевості щодо розташування військових об’єктів Збройних Сил України та підприємства-виробника оборонної продукції на території регіону.
 
Отриману інформацію агресори планували використати для проведення масованих ракетних ударів по стратегічно важливій інфраструктурі. Крім того, в разі окупації регіону ворожий агент планував вступити до лав так званих «розстрільних груп» для катування і вбивства місцевих жителів.
 
Встановлено, що зрадником є мешканець Коростеня, який раніше працював на одному зі стратегічно важливих заводів. У поле зору російських спецслужб потрапив через свою проросійську позицію у заборонених в Україні соцмережах.
 
За інформацією контррозвідників, «куратор» від ГРУ провів зі своїм агентом детальний інструктаж щодо збору і конспіративних каналів передачі розвідінформації.
 
Під час обшуків за місцем проживання затриманого співробітники СБУ вилучили засоби зв’язку, які він використовував для комунікації з представником воєнної розвідки рф.
 
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Зловмиснику загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Заходи з викриття агента проводили співробітники СБУ у Житомирській області за координації Департаменту контррозвідки СБУ та процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.