Працівник банку Коростенщини привласнив 734 тисячі гривень клієнтів

29.09.2022

27 вересня жителю Коростенського району Житомирщини повідомили про підозру у привласненні коштів клієнтів банку. Про це розповіла речниця прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша.

За її словами, посадовець привласнював чужі гроші, перебуваючи спочатку на посаді заступника керівника територіального відділення банку, а згодом – і начальника цього ж відділення.

“Як встановило слідство, підозрюваний залишив собі банківську картку із персональним ідентифікаційним номером, яку на робочому столі працівника банку випадково забула клієнтка. Авторизувавшись під прізвищем клієнтки, він змінив її телефонний номер на свій та почав знімати готівку і розраховуватися карткою. В результаті за період з грудня 2016 року по жовтень 2019 року підозрюваний потратив понад 415 тисяч гривень”, – розповіла Тетяна Гоша.

В іншому випадку, підозрюваний залишив собі картку клієнта, яку той приніс до банку, аби знищити. Скориставшись цією карткою, підозрюваний витратив із чужого рахунку на власні потреби понад 160 тисяч гривень .

Ще одну клієнтку він переконав, що її картку необхідно поміняти, натомість картку забрав собі та зняв з неї 155 тисяч гривень.

Чоловік обирав, переважно, літніх людей, користуючись тим, що вони не мають достатньо знань про роботу мобільних додатків банку.

За висновками судової економічної експертизи, підозрюваний незаконно зняв з чужих банківських рахунків та привласнив 734 тисячі гривень.

Триває досудове розслідування.

newday.org.ua