Повертати суворий карантин в Україні не будуть – МОЗ

03.07.2020

Повертати суворий карантин в Україні не будуть – навіть якщо показник кількості активних хворих перевищить 60 осіб на 100 тисяч населення.

Про це на брифінгу сказав глава МОЗ Максим Степанов, відповідаючи на питання, чи будуть повертати суворий карантин в Україні.

Він пояснив, що показник активних хворих на 100 тисяч населення (Україні наблизилась до нього – 59,7 осіб на 100 тисяч) стосувався лише проведення ЗНО і розраховувався раніше.

«Хочу нагадати: ми знаходимося в умовах адаптивного карантину, коли в залежності від епідситуації в тому чи іншому регіоні приймаються конкретні обмежувальні заходи або пом’якшуються обмежувальні заходи. Є загальні обмежувальні заходи, які стосуються правил поведінки, – користування масками, антисептики, соціальна дистанція, проведення різних заходів за кількістю осіб, – а є конкретно по регіону в умовах адаптивного карантину», – пояснив Степанов.

Зараз в Україні 11 регіонів, де показники захворюваності на COVID перевищують допустимі – там карантин посилили. Найскладніша ситуація нині у Волинській, Закарпатській, Львівській та Рівненській областях, додав глава МОЗ.

З 1 липня уряд також запровадив штрафи за перебування без маски в закладах і транспорті: штрафуватимуть як тих, хто не одягає маску, так і власників відповідних установ, закладів чи засобів транспорту. 

Фото: haberler.com

newday.org.ua