Поліція з квадрокоптера побачила конопляне поле у соняшниках

10.09.2020

9 вересня у Бердичівському районі працівники поліції за допомогою аеророзвідувальної техніки виявили у соняшниковому полі конопляні насадження та зібрану й висушену нарковмісну сировину.

Про це повідомляє поліція Житомирської області.

З місця події вилучені загалом понад 3 тисяч рослин коноплі та до десятка кілограмів сухого зілля. Розпочато кримінальне провадження.

Заходи з ліквідації конопляних насаджень проводили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю в Житомирській області ДБН НПУ та поліцейські Бердичівського ВП ГУНП. Для перевірки наявної інформації про ймовірне вирощування на сільськогосподарському полі заборонених рослинних культур між селами Великою П’ятигіркою та Маркушами поліцейські залучили аеророзвідувальну техніку.

– За результатами огляду на одному із полів серед соняшників були виявлені рядки понад 100 метрів кожен із рослинами, зовні схожими на коноплю. Подальша перевірка засвідчила, що нарковмісне зілля було відповідно оброблене та доглянуте. Подекуди уже був зібраний і «врожай»: сировина висушувалась на сонці просто між рядками заборонених насаджень, – розповів начальник Управління боротьби з наркозлочинністю в Житомирській області ДБН НПУ Вадим Савчук.

Загалом поліцейські ліквідували 3 тисячі 50 конопляних рослин і вилучили з поля до 8 кілограмів висушеного зілля.

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи коноплі) КК України. Наразі з’ясовано, що земельна ділянка належить одному із сільськогосподарських товариств сусідньої області. У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють причетних до протиправної діяльності осіб. 

Вилучене нині направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Житомирській області.

Нагадаємо, за чинним законодавством незаконні посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин, – караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже кримінально каране діяння, за яке передбачено в тому числі і арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.

Читайте також: Киянка перерахувала кошти шахраям, які зламали сторінку в соцмережі її знайомого овручанина

newday.org.ua