Перші українці: Шум від Go_A потрапив у рейтинг Billboard

03.06.2021

Go_A стали першими українцями, яким вдалося потрапити в престижний музичний рейтинг. Їхній “Шум” посів 80 місце у чарті Global 200 Excl. US (за винятком США).

Саме із нею Go_A виступив на цьогорічному Євробаченні. Хоча український гурт отримав на конкурсі лише 5 місце, після нього пісня потрапила в топи чартів музичних сервісів iTunes, Apple Music та Spotify.

Після Євробачення у багатьох країнах композиція увійшла до першої десятки рейтингів Apple Music. Зокрема, у Литві (4 місце), Нідерландах (6 місце), Естонії (7 місце), Швеції (8 місце), Фінляндії (10 місце).

Також “Шум” потрапив до списку топ-50 найвірусніших пісень сервісу Spotify (2 місце).

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ця пісня збурила справжні баталії у соцмережах. Хтось побачив у ній заклики до легалізації марихуани, хтось – мало не лайку на адресу “зеленої влади”, а кліп до неї називали протестом проти коронавірусного карантину. Але вокалістка Go_A Катерина Павленко пояснювала, що “Шум” – це пісня на основі хороводу, однойменної гри-веснянки.

На Євробаченні Україна посіла 5-те місце за сумою балів від журі країн-учасниць та голосів телеглядачів. При цьому якби результат конкурсу визначали виключно глядачі, то пісня “Шум” опинилася б на другій сходинці.

Переможцем Євробачення зрештою став італійський гурт Maneskin з піснею Zitti e Buoni.

Cоліст гурту Даміано Давид на запитання, хто був його фаворитом, заявляв, що вболівав за Україну: “Україна. Неймовірно”, – сказав він під час пресконференції.

Читайте також: Трек «Шум» гурту Go_A посів перше місце в рейтингу світових трендів Spotify

newday.org.ua