Перша леді Польщі передала подарунки дитячому будинку у Звягелі

13.01.2023

Перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда передала різдвяні подарунки дитячому будинку сімейного типу родини Павла та Жанни Щавлінських, в якій виховується 9 статусних дітей, троє з яких мають інвалідність.

Серед дітей родини Щавлінських є 4-річна Ангеліна, у якої встановлений слуховий апарат. Для його обслуговування потрібні деталі, яких в Україні немає, — повідомляє Звягельська міська рада. Павло та Жанна докладали зусилля, щоб отримати необхідні деталі та зверталися до багатьох благодійних фондів і організацій. Завдяки начальнику служби у справах дітей ЖОДА Ганни Лужко, про родину дізналася команда Першої леді Республіки Польща. Зворушлива життєва історія української дитини вразила пані Агату, яка вирішила якнайшвидше допомогти.

Від імені дружини Президента Республіки Польща до дитячого будинку сімейного типу завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, Генеральний консул консульства Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, Заступник Голови Національного бюро безпеки Республіки Польща та бригадний генерал Мірослав Віклік та інші поважні гості, які прибули з Варшави.

Агата Корнгаузер-Дуда передала родині необхідні деталі до слухового апарату Ангеліни, сучасний телевізор, пральну машину, генератор, харчові продукти та засоби особистої гігієни. А ще – привітальну листівку, яку власноруч написала Перша Леді для сім’ї Щавлінських.

newday.org.ua