Перекидали наркотики: у Коростені біля виправної колонії затримали чоловіків

02.02.2021

Оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП спільно з працівниками пенітенціарної установи затримали неподалік виправної колонії трьох чоловіків під час спроби перекидання на територію пакунка з наркотичними засобами. Нині у рамках розпочатого досудового розслідування триває з’ясування всіх обставин.

Увечері 1 лютого, отримавши оперативну інформацію про можливу спробу передачі заборонених речовин до виправної установи, правоохоронці затримали трьох чоловіків, які вешталися поблизу паркану та спробували втекти, зрозумівши, що їх помітили. При цьому один з молодиків кинув на землю пакунок.

Усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи Коростенського районного управління поліції. Виявлений пакунок вилучили.

Затриманими виявились двоє жителів м. Овруча, віком 34 та 37 років та 29-річний коростенець. Всі троє вже були раніше засуджені за діяння, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, а двоє з них також вчиняли майнові злочини.

Всередині вилученого пакунка знаходились полімерні згортки з порошкоподібною речовиною білого кольору, таблетками та згорток з подрібненою речовиною рослинного походження.

Відтак нині триває з’ясування всіх обставин події. Відповідно до ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України таке правопорушення карається від значних штрафних санкцій до 5-річного обмеження волі.