Овруцькі дільничні офіцери поліції виявили незаконні посіви маку

13.07.2019
 Під час санкціонованого обшуку в домогосподарстві жительки с. Гошева поліцейські виявили понад три сотні рослин снодійного маку. Нині триває досудове розслідування.

Під час обходу адміністративної дільниці та спілкування з селянами поліцейські помітили рослини характерного вигляду на одному з обійсть. Отримавши судову постанову, 11 липня правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання 77-річної жительки району.

У результаті на городі поліцейські виявили ділянку, засіяну рослинами з ботанічними ознаками снодійного маку. Господиня пояснила, що посіяла та вирощувала мак для особистих потреб.

Усі рослини, а усього їх нарахували 321, працівники поліції вилучили та підготували відповідне клопотання до суду для направлення їх на експертне дослідження.

Нині триває встановлення всіх обставин у рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. Законодавством незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Поліція нагадує, що мак та коноплі є сировинною базою для виготовлення наркотичних речовин. Відтак державою врегульовано питання щодо посівів цих рослин для харчових та промислових потреб. Зокрема, законодавством визначено, що посів таких рослин у приватних господарствах є незаконним.

Зазначимо, нині тривають оперативно-профілактичні заходи поліції, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин (маку та конопель),  документування злочинної діяльності та осіб, причетних до неї, а також фактів порушення чинного законодавства суб’єктами, які займаються легальним посівом нарковмісних рослинних культур.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Читайте також: За добу в Овручі травми у ДТП отримали двоє пішоходів

newday.org.ua

мак