Незвичний білий борщ готують у Гришковецькій громаді на Житомирщині
Незвичний білий борщ готують у Гришковецькій громаді на Житомирщині. Страва автентична, відроджувати в громаді її почали минулого року, розповіла завідувачка сектору культури Гришковецької громади Наталія Ященко, передає Суспільне.
За її словами, невеличкий секрет білого борщу полягає в тому, що основним його інгредієнтом є білий заквашений цукровий буряк.
“У мене вдома цей борщ до цього часу готує моя мама, їй 85 років. Мої бабусі дві також готували”, – розповідає пані Наталія. Мінігастрофест організували до 85-річчя з дня створення Житомирської області.
Готували і пригощали борщем у Житомирі біля Водонапірної вежі.
Житомирянка Раїса Черничко каже, що раніше вона куштувала таку страву.
“Я знаю, що таке білий борщ, він дійсно дуже смачний. Ми збиралися в бабусі, і вона нам готувала білий борщ – з білою квасолею, в печі, яка була на вулиці, в баняку, як ось тут показано. І ми із задоволенням їли. І це ось дуже такий смачний спогад”, – каже Раїса Черничко.