Негода на Житомирщині: зі снігових пасток вивільнили 33 транспортні засоби

09.02.2021

Через погіршення погодних умов рятувальники Житомирщини упродовж доби надавали допомогу водіям на дорогах, чиї транспортні засоби опинились у снігових заметах. Зокрема, вивільнили зі снігових заметів 33 транспортні засоби, серед яких – 31 вантажівку, 1 автомобіль швидкої допомоги та легковий автомобіль.

Так, о 22:33 на виїзді з м. Новоград-Волинський по об’їзній дорозі утворився величезний затор. Рух не могли продовжити 13 автомобілів, серед яких вантажівки, легковики та карета швидкої допомоги. Упродовж ночі рятувальники проводили аварійні роботи з відбуксировування транспортних засобів та відновлення руху. 
У Коростені до рятувальників телефонували водії вантажівок, які не могли виїхати по центральній вулиці міста під гору. Бійці ДСНС за допомогою тросу і спецтехніки буксирували 6 вантажних автомобілів.

Пулинські фахівці Служби порятунку вивільнили зі снігового замету автомобіль швидкої допомоги, який повертався з виклику з с. Стара Олександрівка і в 10 км від райцентру загруз на нерозчищеній сільській дорозі. Бійці ДСНС відбуксирували швидку до самого райцентру.

У Житомирі о 23:42 завантажений автомобіль Scania «Укрпошти» занесло на перехресті вул. Бородія – Гоголівська, і авто частково перекрило рух іншим транспортним засобам. При спробі водіїв об’їхати вантажівку вони також почали буксувати. Прибулі за викликом рятувальники вручну допомогли іншим водіям виштовхати автівки. А потім за допомогою тросу і пожежного авто ще квартал відбуксировували вантажівку Укрпошти.

Також 8 лютого, зважаючи на ускладнення погодних умов та обмеження руху вантажних та великогабаритних транспортних засобів, рятувальники розгорнули на межі Житомирської та Київської областей (68 км автодороги Київ – Чоп) мобільний пункт обігріву для водіїв та тих, кого негода застала в дорозі. Тут можна відігрітися, підзарядити мобільні пристрої (працює генератор) та попити гарячого чаю.

Читайте також: На Житомирщині вантажівка врізалася у паркан: водій загинув

newday.org.ua