На Житомирщині викрили чотирьох браконьєрів, які вполювали дві дикі косулі

16.01.2023

Надвечір 14 січня поліцейські сектору реагування Новоград-Волинського райвідділу у селищі Кам’яному Броді зупинили ВАЗівку. У ній перевозили дві туші диких косуль.

Про це поінформував відділ комунікації поліції Житомирської області.

У транспортному засобі були четверо чоловіків. Усі вони жителі місцевої громади, віком від 25 до 38 років. Працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського райвідділу поліції вилучили з ВАЗівки дві гладкоствольних мисливських рушниці ТОЗ 16 калібру. Як з’ясувалося, зброя офіційно не зареєстрована. Також правоохоронці виявили в багажнику пакунки з розфасованими у них тушами тварин. Попередньо, це незаконно впольовані дві дикі косулі.

Пояснювати походження зброї та дичини в автівці чоловіки відмовились. Згодом під час огляду лісової ділянки правоохоронці встановили і місце незаконного полювання. Звідти вилучили рештки вбитих тварин.

Слідчі поліції за погодженням зі Звягельською окружною прокуратурою кваліфікували подію за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) КК України. Тривають експертні дослідження вилученого.

За чинним законодавством за вказані протиправні діяння передбачено покарання у вигляді штрафу, громадських робіт або обмеження волі на строк до 3 років.

newday.org.ua