На Житомирщині сталося два випадки отруєння чадним газом

29.12.2021

На Житомирщині сталося два випадки отруєння чадним газом: один – у селищі Новогуйвинське, інший – у Бердичеві. Серед постраждалих – маленькі діти.

Біда постукала у двері двох родин. У Новогуйвинській родині причиною отруєння стала експлуатація несправного водонагрівача. Таким чином через неуважність та недбалість постраждало здоров’я усієї сім’ї. У м.Бердичів до аварійно-диспетчерської служби надійшов дзвінок від швидкої допомоги про підозру на отруєння чадним газом. Наразі з’ясовуються обставини даної ситуації.

Напердодні новорічно-різдвяних свят потрібно не втрачати пильність, адже погода обіцяє бути сніжною, тому перевірка димвентканалів – це не лише необхідна складова спокійних та безпечних свят, а й запорука безпечного проходження опалювального сезону.

Часто господині, після проведеного часу на кухні, де встановлені газові прилади, відчувають головний біль та запаморочення. Це вже можуть бути симптоми отруєння чадним газом. Найчастіші помилки, які можуть коштувати здоров`я:

  • неправильно встановлені або несправні газові прилади,
  • обігрів квартири газовою плитою або духовкою,
  • встановлення та використання електровитяжки поруч із газовою колонкою або котлом з відкритою камерою згорання,
  • засмічені димові та вентиляційні канали.

Тому в переддень новорічних «канікул» просимо ще раз звернути увагу на технічний стан газового обладнання та справність димвентканалів.  Також вірним помічником вам стане сигналізатор газу, який можна придбати на сайті market.104.ua.

Читайте також: Хто найчастіше опиняється в лікарні під час зимових свят

newday.org.ua