На Житомирщині розгортають «Пункти незламності»: адреси розмістили на спеціальному сайті

23.11.2022

В усіх регіонах Україні створюють «Пункти незламності». Уже працює спеціальний сайт nezlamnist.gov.ua, на якому розміщена мапа таких пунктів по всій країні.

Про це у вечірньому зверненні 22 листопада сказав президент Володимир Зеленський.

«Розгортаємо по всій країні й наш новий проект підтримки людей – «Пункти незламності». За підсумками цього дня підготовлено вже понад 4 тисячі таких пунктів. Заплановано ще більше. Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота «Пунктів незламності» – там усі базові послуги. Це електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Абсолютно безкоштовно й цілодобово. Пункти працюватимуть обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо. Уже працює спеціальний сайт nezlamnist.gov.ua, на якому розміщена мапа таких пунктів по всій країні. Вона постійно оновлюється. Важливо вже зараз подивитися, де є такі пункти у вашому місті, у вашій громаді та стежити за оновленням мапи найближчими тижнями, поки додаватимуться нові пункти. На сайті та в усіх «Пунктах незламності» можна буде дізнатися, де працюють найближчі АЗС, банківське відділення, аптека, магазин», – сказав президент.

Станом на ранок 23 листопада на карті відображається три десятки зазначених пунктів у Житомирі, найбільше – у центрі міста та в напрямку Богунії. Переважно це місця для обігріву, але є кілька «Пунктів незламності», вони всі мають генератори, а ось Starlink є лише в деяких, зокрема – в міській раді, «прозорому офісі», на залізничному вокзалі. Також на карті позначені два мобільні пункти ДСНС: один вже працює на площі Польовій, 8, а інший встановлять за необхідності біля супермаркету «Метро».

«Комплектування та функціонування Пунктів Незламності здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Рекомендуємо вже зараз записати адреси найближчих Пунктів Незламності на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії», – зазначається на сайті.

newday.org.ua