На Житомирщині п’яний водій збив двох 5-річних дітей

17.08.2020

 Дорожньо-транспортна пригода сталась у м. Коростишеві. На одній з вулиць нетверезий керманич ВАЗівки здійснив наїзд на двох малолітніх дітей, які грались на проїзній частині дороги.

   Унаслідок події хлопчика госпіталізовано до лікарні, дівчинці медики надали необхідну допомогу і призначили амбулаторне лікування. Розпочато кримінальне провадження.

  До Коростишівського відділу поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із постраждалими. На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи. 

  Попередньо встановлено, що хлопчик і дівчинка, обидва 2015 р.н., гралися біля будинку на краю проїзної частини дороги, коли на них наїхала ВАЗівка. За кермом автівки знаходився 58-річний місцевий житель, який за зовнішніми ознаками перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

  Унаслідок вказаної автопригоди обох дітей доставили до місцевої лікарні. Після обстеження та надання необхідної допомоги дівчинці призначено амбулаторне лікування, а хлопчика госпіталізовано. 

  Водія поліцейські також доставили до медичного закладу для обстеження щодо вживання спиртного. За результатами у нього зафіксовано стан сильного алкогольного сп’яніння.

  Попередня правова кваліфікація події – ст. 286 ( Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Триває з’ясування усіх обставин.

  За вчинене правопорушення винуватцю може загрожувати покарання – від значного штрафу і до обмеження волі строком до 3 років і позбавлення права керування терміном на 3 років.

Читайте також: На Овруччині авто збило 4-річного хлопчика, у Коростені – 11-річного

newday.org.ua