На Житомирщині відкриють 27 пунктів національного мультипредметного тестування

12.05.2023

На Житомирщині відкриють 27 тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тестування. У цьому році окрім Житомира, Бердичева, Звягеля, Коростеня, пункти тестування працюватимуть ще у восьми містах Житомирщини.

Про це Суспільному розповіла представниця Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева.

За її словами, реєстрація учасників на національний мультипредметний тест 2023 завершилась. В Житомирській області для участі у тесті зареєстровано 10 108 учасників, що майже на півтори тисячі більше, ніж у минулому році.

“У зв’язку з цим, Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти, зареєструвавши та обробивши реєстраційні документи, формує мережу пунктів тимчасових екзаменаційних центрів по області, – говорить Людмила Марцева. – З урахуванням збільшення кількості зареєстрованих учасників ми розширюємо мережу тимчасових екзаменаційних центрів. Ми додаємо до минулорічного переліку пунктів тестування у Житомирі, Бердичеві, Звягелі та Коростені ще цілий ряд інших населених пунктів, що дозволить забезпечити зручний доїзд для учасників. На сьогодні ми готуємо мережу, яка включає 27 тимчасових екзаменаційних центрів”.

За словами Людмили Марцевої, про місце тестування учасникам буде повідомлено у запрошенні, яке буде доступне в їх персональному кабінеті наприкінці травня.

“27 пунктів тестування будуть працювати на базі різних закладів освіти, включаючи школи загальної середньої освіти, вищі навчальні заклади, і цього року додаємо заклад фахової передвищої освіти до переліку та ставимо вимоги щодо якості та відповідності умовам для відкриття тимчасових екзаменаційних центрів. Насамперед, є надійне укриття, якщо потрібно буде спуститись в сховище всіх учасників НМТ. Відповідно, належна комп’ютерна техніка та надійний інтернет-зв’язок. Також, ми маємо підготовлені кадри педагогічних працівників, які будуть працювати на пунктах тестування”, – каже Людмила Марцева.

Представниця Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти розповіла, що всі заплановані пункти для проведення тестування в Житомирській області підготовлені та готові до роботи з точним зазначенням дат, часу та кількості персоналу, який буде залучений до цієї роботи.

“Навчання з цими людьми відбудеться трохи пізніше і ми впевнені у їхньому успіху, оскільки вони мають досвід та щороку проходять інструктаж по проведенню тестування”, – повідомляє Людмила Марцева.

Зі слів Людмили Марцевої, у 2023 році планується розширення проведення національного мультипредметного тесту та додаються такі міста, як Коростишев, Овруч, Олевськ, Баранівка, Ємільчене, Чуднів, Андрушівка та Малин.

newday.org.ua