На Житомирщині невідомі застрелили чотирьох собак

13.01.2021

11 січня в селищі міського типу Іршанськ Житомирської області місцеві волонтерки знайшли тіла 4 собак з ознаками насильницької смерті. Поблизу місця, де застрелили одного із псів, лежало дві гільзи.

Про це Суспільному розповіла волонтерка Анастасія Войтенко. За її словами, собаку Найду на території гаражного кооперативу доглядали і підгодовували місцеві жителі, а 11 січня її знайшли застреленою:

“Ми приїхали, зайшли, хотіли подивитися, там було 5 цуценят всередині. Ми підійшли і одразу побачили цю всю картину. Тут м’ясо, кров та мозок. Тобто собаку застрелили прямо в упор. Вона була всередині. До неї не заходили, просто покликали, вона вийшла і одразу, значить, був постріл їй прямо в упор, в голову, цілеспрямовано. Собака впала і її потягли. Сліди крові ведуть в яму, яка знаходиться в кінці гаражного кооперативу. І там лежить Найда –мертва з простреленою головою”.

Волонтерка Вікторія Танковська каже, що поки шукали тіло собаки, побачили на землі дві гільзи. Коли знайшли Найду, то собака була мертвою та лежала посеред сміття:

“Коли я пішла дивитися, де Найда, то за слідами я побачила на землі гільзу. Ми сподіваємося, що злочинця знайдуть. Ми будемо за це боротися. Бо таке не можна залишати більше без покарання”.

Місцевий житель Віктор Небарачко розповідає, що застрелену Найду він знав та підгодовував:

“Вона до кожного на руки йшла. Я ще здалеку їду, а вона вже біжить до мене, щоб кістку дав їй. Було, що пропадали собаки. Де дівалися не знаю, але таке було тут. Ми ще між собою говорили, що, мабуть, це злодії, які гаражі відкривають, збувалися собак”.

На територій гаражного кооперативу постійно живуть близько двадцяти тварин, яких підгодовують місцеві жителі. Волонтерка Вікторія Танковська каже, що застрелених собак на цій території знаходять не вперше. Після вбивства Найди волонтерки звернулися до зоозахисниць із Житомира. Разом вони вирішили викликати поліцію.

Поки їхала поліція на цьому ж смітнику жінки знайшли тіла ще трьох вбитих собак.

“Такі дії не можна залишати безкарними. Ми ще знайшли 3 трупи собак. Не факт, що більше немає. Просто немає вже сил шукати. Чекаємо поліцію”, – розповіла волонтерка Людмила Охотнікова.

Через три години приїхали поліцейські, які оглянули місце події, прийняли заяву про скоєний злочин та забрали собак для проведення експертизи.

“Нині призначено низку експертиз, які дадуть відповіді на питання щодо того чи застосовувалася зброя і про причини загибелі тварин. Попередня правова кваліфікація події – стаття 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Санкція статті передбачає як штрафні санкції, так і можливо пів річне ув’язнення або трирічне обмеження волі”.

Читайте також: Причину нападу не пояснив: у Малині чоловік з пістолетом напав на жінку

newday.org.ua