На Житомирщині добровольці цивільного захисту навчались допомагати рятувальникам

05.08.2022

У Житомирській області добровольці формувань цивільного захисту навчилися допомагати рятувальникам. Фахівці ДСНС показали як відбуваються аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи у випадку завалу після ракетного або авіаційного удару.

Про це 4 серпня повідомила пресслужба ДСНС у Житомирській області.

«Добровольці формувань цивільного захисту навчилися допомагати рятувальникам. Захід відбувся під патронатом Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області.Фахівці ДСНС показали як відбуваються аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи у випадку завалу після ракетного або авіаційного удару.Добровольці у бойовому спорядженні ліквідовували загоряння за допомогою вогнегасника. Заходили у задимлене приміщення в спорядженні для захисту органів дихання та зору. Ознайомилися з роботою піротехніків ДСНС: з діями при виявленні вибухонебезпечних предметів та особливостями допомоги добровольців групі піротехнічних робіт. Побачили сучасні боєприпаси, що використовують російські загарбники», – йдеться у повідомленні.

Працівники Червоного Хреста та рятувальники продемонстрували як надається домедична допомога у випадку травм, що може отримати людина, яка опинилася під завалами, отруїлася небезпечною хімічною речовиною або отримала вибухову травму.

newday.org.ua