На Житомирщині 86% об’єктів соціальної сфери уже з теплом

30.10.2019

Житомирщина активно працює у підключенні до опалення всіх житлових будинків та об’єктів соціальної сфери. Наразі 97% котелень області – а це 901 об’єкт – вже працюють та передають тепло до лікарень, садочків, шкіл, будинків.

Про це повідомляє управління житлово-комунального господарства департаменту регіонального розвитку ОДА.

За оперативними даними, станом на ранок 30 жовтня до опалення підключено 86% об’єктів соціальної сфери Житомирщини. А це – 642 садочки, 524 навчальні заклади, 46 медзакладів (100%). Крім цього, з теплом майже півтори тисячі багатоповерхових житлових будинків, а це – 78% від загальної кількості.

Загалом в області наразі працює 901 котельня або 97% від усіх об’єктів теплопостачання в області.

За інформацією управління, вже у найближчі дні до опалення підключать всі інші об’єкти соціальної сфери Житомирщини, а також багатоповерхівки.

У Мінрегіоні нагадують, що опалювальний період починається, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить не вище +8ºС. Рішення про початок опалювального сезону приймається органами місцевого самоврядування (сільськими, селищними, міськими радами).

Після прийняття такого рішення розпочинається поступове підключення житлових будинків до опалення відповідно до затвердженого графіку, який доведено до відома ЖЕКів, управителів будинків.

Якщо у квартирах не всі батареї гарячі – причини можуть бути у невідрегульованій системі подачі теплового носія до квартир будинку. Зазначені несправності зобов’язана ліквідувати організація, що обслуговує внутрішньо будинкові систем теплопостачання (ЖЕК, управитель, теплопостачальна організація (виконавець послуг)).

Відповідальні за початок та проходження опалювального сезону у кожному місті – орган місцевого самоврядування (рада).