На Житомирщині 15 квартир лишилися без газу, бо ремонтники переплутали труби і затопили мережі

29.12.2021

У Бердичеві 15 квартир багатоповерхівки лишилися без газу, бо під час ремонту в квартирі працівники переплутали водопровідну трубу із газовою та затопили газові мережі під’їзду.

Про це Суспільному розповів начальник Бердичівського відділення “Житомиргазу” Віктор Мосійчук.

За його словами, газу в квартирах немає з 27 грудня. На місці зараз працюють бригади “Житомиргазу”, які ліквідовують наслідки аварії.

Одна з жительок багатоповерхівки Тамара розповіла, що якраз зібралася гріти їжу на плиті, коли почула дзюрчання води у газових трубах. Перекривши вентиль, вона викликала аварійну службу. Нині газ відключили у всьому під’їзді. Жінка каже, що не має інших приладів для приготування їжі, тому просить сусідів, аби ті їй щось приготували.

“Вода почала дзюрчати у газових трубах – я одразу зрозуміла, що хлопці, які роблять ремонт, там щось наплутали. Зараз газу немає. Ось сусідка принесла мені картоплі поїсти, бо навіть чаю не можна зробити без газу”, – говорить Тамара.

Власниця квартири, у якій роблять ремонт, Світлана Бендковська розповіла кореспондентам Суспільного, що найняла для ремонту працівників, які, підключаючи газову колонку, переплутали газовий та водопровідний шланги.

“Працівник, який тут працював, переплутав газовий та водяний шланги, і ось вийшло, що наробили стільки горя. Сама я тут не живу, мені голова ОСББ зателефонувала і сказала, що таке сталося, після цього я і приїхала”, – каже Світлана.

Нині наслідки цієї аварії ліквідовують аварійні бригади “Житомиргазу” – працівники відкачують воду з труб та знімають для перевірки лічильники, які також підтопило водою. Завершити роботи та відновити газопостачання у під’їзді планують до вечора 28 грудня.

“Тут знаходяться три дворові газові вводи і, відповідно, вони з першого по третій поверх затоплені, – розповідає начальник Бердичівського відділення “Житомиргазу” Віктор Мосійчук. – Сьогодні знімаємо та перевіряємо лічильники, оскільки вони теж затоплені водою, із системи газопостачання зливається вода. Після цього вже проведемо перевірку на герметичність цих мереж”.

Збитки, які були завдані через втручання у газову мережу, склали більше шести тисяч гривень. Власниця квартири, де проводили роботи, вже почала відшкодовувати цю суму.

newday.org.ua

На Житомирщині 15 квартир лишилися без газу, бо ремонтники переплутали труби і затопили мережі