На Житомирщині до 12 років в’язниці заочно засудили ще одного зрадника України

31.03.2023

За матеріалами СБУ на Житомирщині до 12 років тюрми засудили ще одного зрадника України – помічника командира групи “Кольчуга” 58-річного підполковника з позивним “Студент”.

Про це Суспільному розповіла речниця СБУ Житомирщини Ірина Мартинюк.

За її словами, 58-річний колишній підприємець – уродженець Макіївки – у 2014 році добровільно приєднався до лав так званої “народної міліції” терористичної організації “ДНР”.

“Чоловік спочатку “служив” у складі, а потім і очолив підрозділ радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту так званої “Гвардійської оперативно-тактичної групи “Кольчуга”. Ще він є одним із “агітаційних та медійних облич” цього підрозділу –знімається для плакатів та роликів, агітуючи за вступ до терористичних збройних формувань. Саме його обличчя взяли як прототип для графіті “воїна-визволителя” так званої “ДНР” на будівлі Донецького технічного університету”, – розповідає Ірина Мартинюк і додає, що нині зрадник України продовжує служити на посаді помічника керівника “Кольчуги” і бере участь у бойових діях проти України.

На підставі зібраних СБУ доказів Корольовський районний суд Житомира визнав чоловіка винним за двома статтями: частиною 1 статті 258-3 “Участь у терористичній організації” та частиною 2 статті 260 “Участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування” Кримінального кодексу України.

“Нині зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території. Для того, аби він отримав реальне покарання, його оголосили в розшук”, – каже речниця СБУ.

newday.org.ua