На сесії Житомирської облради не проголосували за ліквідацію діагностичного центру в Коростені

17.03.2023

Депутати не підтримали проєкт рішення про ліквідацію комунального некомерційного підприємства «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради.

Питання розглядали на черговій сесії облради 16 березня. Під час голосування з 43 присутніх на засіданні депутатів «за» проголосували лише 28, «проти» – 7, утримались – 2,не голосували – 6. Зокрема, жодного голосу за це рішення не дали фракції Радикальної партії Ляшка та «Сила і Честь». Всього в обласній раді 64 депутати, для ухвалення рішення необхідно мінімум 33 голоси.

На брифінгу після сесії в.о. голови обласної ради Володимир Ширма зазначив, що ліквідація діагностичного центру в Коростені – це ініціатива колективу закладу та департамент охорони здоров’я ОДА.

Керівник обласної ради наголосив, що питання ліквідації діагностичного центру в Коростені розглядалося ще в жовтні минулого року за участю заступника міністра охорони здоров’я і представника НСЗУ.

«Ще в жовтні минулого року наголошувалося, що можуть виникнути фінансові проблеми у даного центру. Тоді це питання почуте не було. Якщо пам’ятаєте, то на сесії в липні минулого року було питання про приєднання цього центру до Коростенської лікарні, але тоді теж депутати не підтримали дане питання», – сказав в.о. голови обласної ради.

Прокоментував ситуація і начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Ми, вся Житомирська область, завдяки якимсь популістським гаслам деяких депутатів обласної ради будемо утримувати (заклад), принаймні до наступної сесії обласної ради. Тому що, я думаю, що це десь і недопрацювання наше, що ми не попрацювали з депутатами, не пояснили, а хтось схопив популістський лозунг і зміг це заблокувати», – наголосив Віталій Бунечко.

Зауважимо, що в березні 2021 року в КНП «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» голова облради Володимир Федоренко та голова ОДА Віталій Бунечко урочисто відкрили сучасну лабораторію: заклад отримав з державного бюджету 3 млн 475 тис. грн кошти на придбання обладнання для ПЛР-лабораторії.

newday.org.ua