На Олевщині розшукали грабіжника, який вкрав сумку у 17-річної дівчини

21.07.2021

Уночі 17 липня на вулиці міста невідомий вирвав з рук місцевої жительки сумку з речами та втік. Поліцейські встановили особу причетного до грабежу та його місце знаходження. Нині чоловік дає пояснення слідчим.

За словами 17-річної жительки м. Олевська, близько 22:40 вона поверталась з прогулянки додому, коли раптом з-за спини до неї підскочив незнайомець,  вирвав з рук сумку та втік. У результаті дівчина втратила гаманець з грошима, документи та інші речі.

Працюючи на місці події, поліцейські зібрали першочергову інформацію, у тому числі й отримали від потерпілої опис зовнішнього вигляду грабіжника. Також з’ясувалось, що чоловік потрапив у зону огляду камер відеоспостереження, відтак це допомогло у встановленні його особи та з’ясуванні обставин.

Уже за кілька днів дільничні офіцери поліції разом з оперативниками карного розшуку з’ясували, що до вчинення правопорушення може бути причетний 27-річний містянин. Чоловік раніше вже притягувався до відповідальності за майнові злочини та незаконне поводження з наркотичними засобами.

Тож нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) КК України триває встановлення всіх обставин події. Законодавством відкрите викрадення чужого майна карається штрафом від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 4 років.

Читайте також: На вокзалі у Ковелі у жителя Житомирщини викрали валізу

newday.org.ua