На київському вокзалі викрили рецидивіста з Житомирської області

09.11.2022

На Центральному залізничному вокзалі у Києві місцеві поліцейські викрили шахрая: 25-річний чоловік із Житомирської області «позичив» телефон у нового знайомого під приводом зателефонувати та накивав п’ятами. Однак вже протягом кількох годин його затримали правоохоронці.

Про це  повідомив відділ комунікації поліції Києва.

«До поліції Києва надійшла інформація про те, що на території Центрального залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський» у пасажира невідомий забрав мобільний телефон. Для встановлення всіх обставин події на місце прибула слідчо-оперативна група відділу поліції на станціях залізничного транспорту», – йдеться у повідомленні.

Як розповів заступник начальника відділу поліції на станціях залізничного транспорту Руслан Мангуш, правоохоронці опитали свідків інциденту та встановили особу правопорушника:

«Нам стало відомо, що потерпілий, 1983 року народження, познайомився із шахраєм залізничному у кафе, де вони якийсь час відпочивали. Зловмисник попросив у нового знайомого телефон, аби зробити декілька дзвінків, а сам зник у невідомому напрямку. Порушником виявився раніше судимий за аналогічні злочини уродженець Житомирщини, 1997 року народження», – повідав Руслан Мангуш.

Провівши оперативно-розшукові заходи, правоохоронці швидко встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час того, як він намагався продати мобільний телефон потерпілого. Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі відділу поліції на станціях залізничного транспорту повідомили затриманому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно. Йому загрожує передбачає до трьох років позбавлення волі.

newday.org.ua