На Коростенщині ситуація з коронавірусом різко погіршилася

07.09.2020

Як повідомив генеральний директор КНП «Коростенська центральна міська лікарня» Микола Ходаківський журналістам «Коростеньмедіа», на сьогодні, 7 вересня, ситуація із хворими на коронавірус в Коростені погіршилася.

На ранок в міській лікарні перебуває 76 пацієнтів, хворих на Covid-19, нових підозр – 9, – каже Микола Ходаківський. – Ми маємо вже більше 10 смертей – це люди з Коростеня, Коростенського району, Лугин та Лугинського району. По статистиці іде смертність від кількості захворівших – 2-3%. Маємо вже і близько 500 підтверджених випадків хворих на Covid, тому чим більше зростатиме кількість хворих, летальність буде збільшуватись.

На сьогодні маємо дуже великі втрати кисню. Останні 10 діб за добу іде не менше 55-65 балонів. Дві людини – технічні працівники цілодобово працюють біля відділення інтенсивної терапії, і кожні 15-20 хвилин іде заміна кисневого балону.

Зараз у відділенні реанімації знаходиться 2 пацієнти на ШВЛ-апаратах, більше 35 пацієнтів, які цілодобово знаходяться на кисневій дотації. Навантаження на медичних працівників іде колосальне, на технічних теж.

Почали возити людей з підозрою в сусідні райони (зокрема в Малин) – в лікарні першої хвилі, які будуть надавати висококваліфіковану допомогу. Це сталося, бо всі працівники перенавантажені. Всі вузькі фахівці зараз переведені в інфекційні бригади.

Прошу всіх коростенців  з розумінням поставитись до ситуації, дотримуватися всіх протиепідемічних норм, бо ситуація, яка  склалася, буде погіршуватися, – звернувся до всіх жителів північного регіону Житомирщини Микола Ходаківський.

За матеріалами «Коростеньмедіа»

Читайте також: COVID-19 на Житомирщині: за вихідні додалося 5 летальних випадків

newday.org.ua