На Коростенщині побільшало пожеж

30.07.2020

Цього тижня на Коростенщині зросла кількість загорань на територіях приватних домоволодінь, чим занепокоєні рятувальники. Деякі сталися через несправну електропроводку, деякі – пов’язані з дитячими пустощами.

Так, 28 липня о 20:36 до Служби порятунку «101» м. Коростеня надійшло повідомлення про загоряння у житловому будинку на двох господарів по вулиці Василя Стуса. За вказаною адресою виїхало два відділення фахівців 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю з’ясувалося, що пожежа спалахнула у веранді однієї з квартир – горіла стеля. Господар разом із сусідами вже розпочали заливати вогонь водою.

Активізувалися пожежі на території Коростенського району. За словами начальника Коростенського міськрайонного відділу ДСНС у Житомирській області Сергія Рудзіка, одна з пожеж на території району сталася саме через дитячі пустощі.

26 липня в Коростенському районі, село Гриби, в багатодітній родині хлопчик сам зізнався, що він бавився з сірниками і підпалив сарай. Вогнем  сарай був повністю охоплений, рятувальникам вдалося «відбити» загоряння житлових приміщень, що були поряд, і господарських будівель, – прокоментував журналістам Сергій Рудзік.

Також наступного дня сталося дві пожежі на території району сіл Межирічка та Дідковичі. Внаслідок вогню було знищено господарські приміщення та пошкоджено житлові будівлі. Причини пожеж встановлюються.

На допомогу погорільцям прийшли земляки та небайдужі члени громадських організацій. Після пожежі в селі Межирічка активісти коростенської ГО «Відродження та захист Полісся» опублікували у фейсбуці пост та відео із закликом допомогти родині з Межирічки, де згоріла хата.

«Вчора, приблизно о третій годині ранку, в Коростенському районі сталося велике горе. Згоріла хата, де проживала ціла сім’я. Бабуля та двоє внуків – сиріт! Давайте разом допоможемо своїм! Це село Межирічка» – написано на сторінці «В.З.П.» у мережі “Фейсбук”.

Отож, долучаймося до допомоги погорільцям з Межирічки. Картковий рахунок: 4149 4991 3746 5009 Приватбанк.

Олеся Дейнега 

Читайте також: На Житомирщині чоловік підпалив власну дружину

newday.org.ua