На човниковій станції у Коростені влаштували народні купальські гуляння

07.07.2021

Стрічки на Марену для кохання, віночки на воду на щастя і долю, стрибки через багаття, пісні, хороводи, конкурси на свіжому повітря біля річки – у Коростені в районі човникової станції, що в парку «Перемога», влаштували народні купальські гуляння.

6 липня ввечері на «лодочній», як це популярне місце відпочинку біля води називають коростенці, було дуже людно – жителі та гості міста завітали, щоб відсвяткувати Івана Купала. Захід організували працівники культури громади.

До півночі присутні розважалися, танцювали, співали та брали участь у різних заходах, вигравали подарунки. На заході обрали кращий національний одяг та сплетений віночок. Чоловіки змагалися в перетягуванні канату. Сміливці стрибали через вогонь. Дівчатка зав’язували стрічки з бажаннями на символічне деревце Марену, а хто шукає гарну долю –пускали віночки на воду, які яскравіли у спокійних хвилях Ужа.

Було багато пісень, хороводів і танців під пісні артистів міського палацу культуру: вокалістів, «Коростенських музик» та ансамблю «Кришталеві роси».

Пізно ввечері на всіх чекала сучасна дискотека.

Олеся Дейнега

Читайте також: У Житомирі на святкування Івана Купала зібралися тисячі людей

newday.org.ua