Лікарі швидкої прогнозують збільшення викликів через різкі перепади температур на Житомирщині

06.01.2023

У найближчі три доби синоптики Житомирського гідрометцентру прогнозують різке похолодання. Вночі температура повітря знижуватиметься до 7 – 12 градусів морозу. Із різкою зміною температури повітря, зазвичай на десять відсотків збільшується кількість викликів швидкої екстреної медичної допомоги. Так каже медичний директор обласного центру екстреної медичної допомоги Віктор Гриньов, передає Суспільне.

“Якщо ми маємо 450-500 викликів, то в такі дні ми маємо 500-550 викликів екстреної медичної допомоги, – розповідає Віктор Гриньов. – Перепади атмосферного тиску і температурного режиму, а крім того той стрес, під яким ми живемо останній рік, безумовно впливає на поведінкові реакції, на психологічний стан пацієнтів зі стресами із депресивними розладами, суїцидальними намірами”.

За словами диспетчерки Житомирського обласного центру екстреної медичної допомоги Лариси Кравчук, перепади температури і зміна атмосферного тиску дуже впливають на стан астматиків і гіпертоніків.

“Бачите, сьогодні плюс сім, а в суботу буде мінус сім. І такі перепади температури дуже впливають на певну категорію людей. І якщо у людини є депресія і є суїцидальні наміри, ми повинні приймати такі виклики і обслуговувати”, – каже Лариса Кравчук.

Нижче дванадцяти градусів уночі на Житомирщині протримаються упродовж кількох днів. З понеділка, дев’ятого січня, вдень повітря прогріється до одного – двох градусів тепла.

newday.org.ua