Коростенці шоковані платіжками за тепло

17.01.2019

Як ми вже раніше повідомляли, з грудня тарифи на теплопостачання для жителів Коростеня зросли. Для будинків, де є загальнобудинковий тепловий лічильник, ця послуга з минулого місяця складає – 1677,71 грн. за 1 Гкал, а для тих квартир, де немає загального приладу теплової енергії – 67,95 грн. за 1 м2.

І ось кульмінаційний момент, якого так боялися коростенці, настав – платіжки за тепло за грудень 2018 року почали з’являтися у їхніх поштових скриньках. І тут почалося: негативні коментарі у соціальних мережах, заклики до «штурмування» міськради, деякі депутати почали писати вже звернення на адресу міського голови… Адже цифри у платіжках стали вдвічі, а то й більше, попередніх. Особливо у квартирах, де не встановлені загальнобудинкові лічильники. Таким мешканцям доведеться сплатити за грудень більше 4 тисяч гривень, і це за квартиру у 50 метрів квадратних. Тим, хто має загальнобудинкові лічильники, за грудень нараховано близько 2 тисяч гривень, зважаючи на температурний режим на вулиці, як опалювався будинок та скільки було затрачено гігакалорії.

Фахівці місцевої теплопостачальної компанії кажуть, що тариф не мінявся вже 4 роки, за цей час зростали і газ, і електроенергія, мінімальні зарплати, інші складові. Тож єдиним виходом для коростенців залишається негайно звертатися за субсидіями та подбати про появу загальнобудинкового лічильника.

А для тих коростенців, які мають багато питань до представників теплопостачального підприємства та управління соцзахисту, місцеве Коростенське телебачення готує на четвер, 17 січня, о 19. 00, прямий телеефір з їхніми керівниками.

Олеся Дейнега 

newday.org.ua

13573-1_large