Колекцію екоцентру Поліського університету поповнили екзотичні рослини

29.04.2020
В освітньому просторі «Екоцентр», що на базі Поліського національного університету в Житомирі, з’явилося близько 10 екзотичних рослин.

Про це розповіла керівниця навчально-наукового центру екології та охорони навколишнього середовища Поліського національного університету Тетяна Федонюк, повідомляє Укрінформ.

«Днями ми отримали близько десятка екзотичних рослин. Багато їх видів ростуть в Азії, як от аморфофаллус, що розповсюджений тільки на острові Суматра. Сарраценії трапляються у Південній Америці, Азії, але вже мігрували в інші регіони. Це все види рослин, які для нашої зони не характерні, дуже рідкісні, й на території України їх – одиниці. Ми шукаємо їх по всьому світу, замовляємо або обмінюємося», – розповіла Федонюк.

За її словами, колекція екоцентру поповнилася такими рослинами, як десмодіум (танцююче дерево), пітахайя (їстівний кактус), сарраценії, юнкус (ситник спіральний) епефіллум зигзагоподібний (кактус «риб’яча кістка»), мімоза цнотлива (квітка кохання), аморфофаллус (зміїна пальма).

Загалом в екоцентрі наразі близько 50 різних рослин, які вирощують, аби вийти за формат звичних лекцій і показати студентам їхні фізіологічні функції. Наприклад, мімоза цнотлива допомагає демонструвати чутливість цитоплазми, адже при дотику її листки закриваються.

Фото: ukrinform.ua

Читайте також: У центрі Олевська висадили 200 віол

newday.org.ua