Художниця з Житомирщини пише картини жіночих образів у одязі з українським орнаментом

12.10.2020

Художниця з Чуднова Наталія Гофінгер-Бугайчук пише на деревині картини образів жінок в одязі з українським орнаментом. Живописом жінка займається 10 років, за цей період вона написала 50 робіт.

   Про це Суспільному розповіла художниця Наталія Гофінгер-Бугайчук. За її словами, 15 картин на один день вона привезла у Житомир:

  “У цій картині, наприклад, перш за все мене надихнув жасмин. Він тут зображений, його в народі називають “ясмином”. Я вирішила виконати його в такій техніці: кожну квітку робила окремо, мастихіном, наносила пластичний матеріал і намисто теж так. Також я використовувала вишивку, яка є характерною для Овруцького району, вона мені сподобалася, це використання чорних та червоних кольорів. Це моя авторська техніка, я поєдную об’ємне виконання і олійні фарби. Я малюю на листах ДВП, але останнім часом я ще почала використовувати холсти. Я хочу спробувати щось нове, але навіть на холсті намагаюсь передати об’єми”.

   Відвідувачка виставки Катерина Стрельцова порівнює свої враження від картин із поезією Ліни Костенко:

  “У Ліни Костенко є один прекрасний вірш, який починається “буває, що я сліпну од краси, стою й не знаю, що за диво!”. От саме такий стан був у мене, коли я подивилася на ці прекрасні картини”.