Громади Житомирщини можуть подавати проєкти на відновлення об’єктів соціальної інфраструктури

25.05.2023

Громади Житомирщини можуть подавати пропозиції для участі у відборі проєктів з відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, а також із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

У повідомленні йдеться, що Європейський інвестиційний банк спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосив початок відбору проєктів відбудови, реконструкції та капітального ремонту шкіл, дитсадків, адміністративних центрів і об’єктів житлово-комунального господарства, а також на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

“Проєкти будуть реалізовані за кошти фінансових угод між Україною та Європейським інвестиційним банком. У програмі з відновлення України можуть взяти участь органи місцевого самоврядування. У надзвичайній кредитній програмі – комунальні підприємства та муніципалітети. Проєкти будуть реалізовуватися впродовж одного – трьох років у регіонах, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ та тих, що зазнали навантаження на соціальну інфраструктуру через значну кількість внутрішньо переміщених осіб. Громадам нададуть кошти у вигляді субвенції з державного бюджету”, – пише Житомирська ОВА.

Проєкти для участі у програмі з відновлення України можна надсилати до 25 червня 2023 року, у надзвичайній кредитній програмі – до другого червня 2023 року. Разом із супровідним листом їх можна відправляти через систему електронної взаємодії до органів влади або на електронну адресу Мініфраструктури: miu@mtu.gov.ua.

newday.org.ua